Geef uw resultaat meer glans!

Klant: Kleentec
Sector: Hygiëne en schoonmaak
Toepassing: Virtual training

Levensmiddelenproductie en hygiëne horen bij elkaar als peper en zout. De kwaliteit van de hygiëne heeft rechtstreeks invloed op de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct.

Vraag een demo aan
Scroll down

Challenge

Kleentec is een mensen bedrijf: personeel is het hart van de organisatie. Kleentec doet er alles aan om het welzijn van het personeel te bevorderen en streven naar vakmanschap.  Hierbij streven we naar een personeelbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij. Zo besteden we bijvoorbeeld veel aandacht aan de opleidingen van mensen van buitenlandse afkomst. Zij krijgen een volwaardige MBO-training en ontvangen hiervoor bij goed gevolg ook een diploma. Kleentec zoekt een manier waarop we ons personeel juist kunnen trainen bij de locatie in Losser. 

Process and scope

Bij deze klant komt diversiteit veel voor. Dat betekent dat in deze casus een beeld beter spreekt dan een uitgebreide uitleg. Daarom adviseerden we Kleentec over te gaan op virtual training. Virtual training is een virtual experience gericht op het educatieve aspect. Door middel van een VR-Bril werkt de trainee in de eigen werkomgeving van Kleentec en leert hij/zij op zijn eigen niveau en snelheid. De vooruitgang is goed bij te houden – zo kan Kleentec bijsturen waar de werknemer uitdagingen ziet. 

Voor deze opdracht zijn we bij Johma geweest. Johma is bekend van de heerlijke salades. Omdat er voedselverwerking plaatsvindt is hygiëne van levensbelang. We maakten beelden van het hele reinigingsproces en verwerkten allerlei educatieve informatie. Het eindproduct mag er zijn: een volledige virtuele training die medewerkers vakmanschap leert ontwikkelen.  

Business value

Een virtuele training heeft een aantal voordelen voor zowel organisaties als medewerkers. Het grote voordeel is dat het bedrijfsproces niet stilgelegd hoeft te worden om te trainen. Zo maakt een bedrijf geen extra kosten door het stilleggen van het productieproces.

Niet iedereen leert hetzelfde. Virtual training is daarom een ideale tool om mee te leren. De medewerker kan op zijn eigen snelheid leren, opnieuw moeilijke onderdele blijven trainen. Een ander voordeel is dat voor managers/leidinggevende het proces meetbaar is. Zo kan er wanneer nodig extra ondersteuning ingezet worden.

Het inzetten van Virtual training is financieel enorm interessant. De training is voor ongelimiteerd te gebruiken, terwijl de kosten voor het creëren van de training  slechts eenmalig zijn.  

Deze bedrijven gingen je voor: