Vyber

Starten met de verkoop, zonder het fysieke product in de showroom.

Scroll down

Bespaar kosten en start met een pre-sale

Bespaar kosten en start met een pre-sale

Klant: Vyber Sector: Retail / mobiliteit Toepassing: Digital Visualisations

Nederland is een echt fietsland. De fietsverkoop steeg het afgelopen jaar naar ongekende hoogtes. Een nieuwe speler op de markt voor e-bikes is Vyber. Met aantrekkelijke prijzen, slimme functies en mooie modellen gaan zij de strijd aan met de gerenommeerde fietsmerken als Stella, Gazelle en Batavus. Vyber kon starten met de verkoop van haar fietsen, zonder dat het fysieke product in de showroom stond, dankzij de digital visualizations van Virtual Lab 17.

vraag demo aan

Van fotostudio naar fotorealistische render

Veel bedrijven werken voor productafbeeldingen volgens een vast stappenplan.
Producten worden ontworpen, geassembleerd en naar Nederland getransporteerd. Er worden een fotograaf en een fotostudio gehuurd, de producten worden naar de studio getransporteerd en het product wordt gefotografeerd. Deze beelden worden vervolgens verwerkt door een designer tot productafbeeldingen. De beelden worden toegepast op de website, in campagnebeelden, brochures en op social media. Vanaf dan kan gestart worden met de verkoop. 

Digital Visualisations
Met Digital Visualisations brengen we dit proces terug naar enkele eenvoudige stappen.
Vyber gaf ons een lijst met materiaalspecificaties en technische tekeningen van de frames en onderdelen. Met behulp van deze lijst en de technische tekeningen hebben we een 3D-model gecreëerd van het product. Dit 3D-model is een exacte weergave van de fiets zoals deze straks in de showroom staat. Inclusief kleuren, texturen, glans en Vyber-logo’s.

Dit 3D model biedt de mogelijkheid om renders te maken. Renders zijn fotorealistische productafbeeldingen. We plaatsen het 3D model hiervoor in een virtuele fotostudio. Omdat deze ruimte digitaal is, kunnen we belichting op elke gewenste plek plaatsen en kunnen we productafbeeldingen maken vanuit elke gewenste hoek. Dit kunnen overviews zijn, maar bijvoorbeeld ook detail shots van bepaalde onderdelen. Bijkomend voordeel: beelden hoeven niet langer vrijstaand gemaakt te worden, ze kunnen met transparante achtergrond worden gerenderd.

Bespaar kosten en start met een pre-sale
Deze techniek heeft 2 grote voordelen. Allereerst is er een significante kostenbesparing. Bij het maken van een nieuw model fiets worden technische tekeningen gemaakt die wij goed kunnen gebruiken als onderlegger voor het 3D model. Deze tekeningen zijn dus vaak al beschikbaar. Er worden geen kosten meer gemaakt voor een fotostudio, fotograaf of stylist. De beelden zijn waarheidsgetrouw, en eventuele imperfecties kunnen op voorhand worden verholpen in het 3D model. Ook wijzigingen zijn snel door te voeren, zonder dat er nieuwe fotoshoots gepland hoeven te worden. 

Het grootste voordeel zit alleen in iets anders. Pre-sale, oftewel het kunnen starten van de verkoop nog voordat het product klaar is. Vaak is er vanuit de ondernemer een grote voorfinanciering nodig om de producten te laten maken. Door een pre-sale te doen, bijvoorbeeld door verkoop op inschrijving, wordt een deel van deze kosten al gedekt voordat het product is geproduceerd en in de showroom staat. Het gebruik van digital visualizations maakt dit mogelijk.

Open de deur naar nog meer mogelijkheden
De renders kunnen worden gebruikt op de website, in drukwerk en voor de verkoop via dealers of verkooppartners als Amazon en Bol.com. Ook kunnen vanuit dit 3D model 360° afbeeldingen worden genomen voor 360° viewers op diverse platformen. Daarnaast is het vanaf dit 3D model een relatief kleine stap naar het maken van een Augmented Shop Experience. Hiermee zet de consument met een smartphone de fiets op ware grootte in zijn of haar ruimte d.m.v. Augmented Reality. De fiets is door gebruik van de camera op de telefoon rondom te bekijken, alsof hij echt in de ruimte staat. Dit doen we zonder de tussenkomst van een speciale app, rechtstreeks vanuit de mobiele webbrowser. 

Kortom, de creatie van digital visualizations biedt kansen en kostenbesparing. Er is meer controle over het uiteindelijke resultaat en het maakt uw bedrijf klaar voor de toekomst. Geïnteresseerd in wat een digital visualization voor uw producten kan doen? Neem dan contact op voor een demo.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Nijha Monkeybox

Lees meer

FÉST

Lees meer
BEL MIJ
+
Bel mij!