Een bijzondere begroting

Klant: Gemeente Rijssen-Holten
Sector: Regionale politiek
Toepassing: Virtual experience

De gemeente Rijssen-Holten is een gemeente in Twente met ruim 38.000 inwoners. Een stad met een rijke geschiedenis en een kansrijke toekomst.

Vraag een demo aan
Scroll down

creëer een toegankelijk en betrokken imago als gemeenteraad

creëer een toegankelijk en betrokken imago als gemeenteraad

Challenge

De gemeenteraad van Rijssen-Holten wil in contact blijven staan met haar inwoners. Geen grote algemene samenkomst, maar de begroting gepresenteerd bij de Rijssenaren/Holtenaren thuis op de bank, middels een virtual experience.

Process and scope

Wethouder Erik Wessels, portefeuillehouder Financiën: “Onze nieuwe begroting is uit! Hierin staan onze plannen voor volgend jaar en hoeveel deze kosten. Het is moeilijk vooruit kijken, als je midden in een corona-pandemie zit. We moesten plannen opstellen en kosten berekenen in een onzekere periode. Toch is het gelukt om de kosten en baten in balans te krijgen. De gemeenteraad heeft een sluitende begroting vastgesteld.”

Voor de virtual experience kregen we de medewerking van verschillende wethouders. Ook de burgemeester van Rijssen-Holten, Arco Hofland, droeg zijn steentje bij. Hij heet de bezoekers van harte welkom en geeft een korte uitleg middels een voice-over.

In de grote hal van het stadhuis te Rijssen creëerden we een rustige en open setting. De wethouders staan verdeeld over de centrale hal van het stadhuis opgesteld zijn portefeuille toe te lichten. Bij elke wethouder vind je diverse standpunten. Dit zijn buttons waar bezoekers op kunnen om meer informatie te lezen. Dat maakt de virtual experience interactief en interessant voor bezoekers.

wethouders in de hal stadhuis

Business value

Deze virtual experience brengt beleidsonderwerpen dichterbij de inwoners van een gemeente. Door een interactieve experience kan de burger zelf de regie in handen houden. De virtual experience is 24/7 en onbeperkt te bekijken. Hierdoor creëer je een toegankelijk en betrokken imago als gemeenteraad.