Student City Leeuwarden

In Leeuwarden vind je alles om van jouw studententijd een toptijd te maken. Een bruisende binnenstad, veel terrassen en leuke kroegen, gezellige festivals en andere evenementen.

Scroll down

Boeien en Binden

Boeien en Binden

Klant: Leeuwarden Student CitySector:(city) MarketingToepassing:AR Advertising

De participatie van studenten is de grondslag van Leeuwarden Student City. Afgelopen jaar zijn er stappen gezet om een gerichte marketingcommunicatie te voeren om studenten een interessante en interactieve kant van Leeuwarden te laten zien. Daarin staat boeien en binden staat centraal. Maar hoe geef je dit precies vorm? Juist! Door een gave social filter! 

vraag een demo aan

AR Advertising - laagdrempelig je doelgroep bereiken

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen social media. Miljoenen maken dagelijks gebruik van Facebook, Instagram en andere platformen. Onder studerende en jongere generatie is vooral tiktok, snapchat en Instagram populair. Dat maakt social media bij uitstek het medium om de doelgroep van Leeuwarden Student City te bereiken. Met het ontwikkelen van een Augmented Reality filter voor social media, wordt de boodschap naar een grote doelgroep verspreid. Het gebruik van een AR-lens een logische keuze, want het geeft een enorme boost aan de campagne.
AR-filters zijn digitale maskers voor social media, waarmee de realiteit, via camera van de smartphone vermengd is met de digitale. Wanneer je in de camera kijkt zie je jezelf mét het digitale element die je kiest. Van de bekende hondenoren van Instagram tot gezicht bedekkende maskers. Dat laatste hebben we gebruikt voor het AR-filter voor LSC. We kozen voor het kenmerkende beeldelement de club vertegenwoordigd – de Leeuw. Het filter projecteert de leeuw over het hele gezicht van de gebruiker. Daarmee kan de gebruiker de leukste en ludieke content maken en deze delen met zijn/haar netwerk. Doordat Facebook, Instagram en Snapchat gratis tools bieden om statistieken te volgen, kan het LSC  goed meten hoeveel views, likes en shares deze AR-filter krijgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Testo

Lees meer

Gasterij het Middenplein Enter

Lees meer
BEL MIJ
+
Bel mij!