Expositie Deventer bezet & bevrijd

Klant: Museum de Waag Deventer
Sector: Cultureel & vrij tijd
Toepassing: Virtual experience

Het waaggebouw in Deventer is een van de oudste gebouwen in Nederland dat als zodanig werd gebouwd. Vandaag de dag doet het gebouw dienst als museum, met een passende naam: Museum de Waag. Ter ere van de 75-jarige bevrijding in 2020 pakte het museum uit met een bijzondere experience.

Vraag een demo aan
Scroll down

Historie laten leven door techniek van nu

Historie laten leven door techniek van nu

Virtueel bezoeken is een waardevolle ervaring voor jong en oud

Challenge

De expositie ‘Deventer bezet en bevrijd’ is speciaal ingericht rondom de 75-jarige bevrijding van Nederland. Door de mondiale pandemie kan het museum geen fysieke bezoekers ontvangen. Via een virtual experience zijn ge├»nteresseerden alsnog in staat om de expositie te bezoeken.

Process and scope

Voor veel organisaties is 2020 een jaar van omdenken. Met de culturele sector compleet ontregelt en de toekomst onzeker ging het Deventers Museum de Waag niet bij de pakken neerzitten. Met de expositie al ge├»nstalleerd maakten we de experience precies zoals de route in tijdens een fysiek bezoek gelopen zou worden. Met diverse standpunten krijgt de digitale bezoeker de mogelijkheid om zich heen te kijken, de informatie te lezen en videomateriaal te bekijken. Ook voorwerpen uit de tweede wereld oorlog brachten we haarscherp in beeld. Zo leek het alsof je gewoon via de vitrine naar de voorwerpen keek, vanaf de bank thuis. Door de expositie zo te doorlopen kregen digitale bezoekers een zo’n goed mogelijke nabootsing van een fysiek bezoek. En voor de digitale bezoeker was het feest zo zonder sluitingstijden – Je kon uren blijven, kijken en verwonderen!

Business value

De inzet van een virtual experience in deze bijzondere tijd is van meerwaarde gebleken voor de Waag. Door digitale bezoekers te ontvangen bleef de Waag in the picture bij bezoekers. Door de stap naar digitale toegankelijkheid te zetten vergrootte dat reikweidte. De virtual experience trok veel bekijks en ook op social media was er meer conversie. Deze reactie van een bezeker is veelzeggend.

“Complimenten met deze indrukwekkende tentoonstelling! Bijzonder om vanuit je luie stoel zo in het verhaal van Deventer in oorlogstijd gezogen te worden. Een absolute aanrader!!” – virtueel bezoeker van expositie Deventer bezet & bevrijd.

Deze bedrijven gingen je voor: